Diego Bruno


ESITTELY
Argentiinassa vuonna 1978 syntynyt Diego Bruno asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut taidehistoriaa Buenos Airesin yliopistossa, valmistunut kuvataiteiden kandidaatiksi Barcelonan Escola Massanasta ja maisteriksi Helsingin Kuvataideakatemiasta. Brunon teoksia on ollut esillä muun muassa Wielsin nykytaiteenkeskus Brysselissä, Latinalaisamerikkalaisen taiteen museossa Buenos Airesissa, Santa Monican taidekeskuksessa Barcelonassa, Manifesta 08 -biennaalessa Murciassa, Hudson Valleyn nykytaiteenkeskuksessa New Yorkissa, Celjen nykytaiteenkeskuksessa, taidehalli Extra Cityssä Antwerpenissä, The Solo Project -nykytaiteen messuilla Baselissa sekä Malmön taidehallissa.


Diego Bruno: Galindez, 2015, video (kuva: Timo Nieminen).


TAITEILIJAN LAUSUNTO

Taiteellinen työni kumpuaa muodon ja informaation välisistä vallitsevista suhteista ja murtumakohdista – kulttuurin, historian, esineiden ja tilojen eri näkökulmien kautta ilmenevistä järjestelmistä ja pinnoista. Monipuolisesti eri tekniikoilla toteutetut teokset keskittyvät välityksen ja tunteensiirron menetelmiin ja kysyvät, kuinka esteettiset näkemykset on omaksuttu ja miten ne ilmenevät käytännössä poliittisesti, yhteiskunnallisesti tai paikallisella tasolla. Ja laajemmin ottaen, kuinka käsitykset ja ideat itsessään ovat juurtuneet näyttelytilan kudelmaan.

Ajatus, että asiat eivät ole erillään, vaan sen sijaan muodostavat näkymättömien yhteyksien verkon, joka sekä ehdollistaa että sulauttaa ne itseensä, on ominaista teoksille, jotka epäilevät asioiden olemuksen yksinkertaisuutta. Kysymällä, miten kuvitella tai esittää ajatus taiteen kautta, joka käsittelee tiettyjä taiteellisia, sosiaalisia, poliittisia ja ideologisia rakenteita muotoina.

www.diegobruno.fi

(Käännös: EM & TT)


  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Linkedin