William Dennisuk

ESITTELY
William Dennisuk
on Suomessa asuva taiteilija, jonka monipuolinen tuotanto yhdistää kuvanveiston, maiseman ja arkkitehtuurin. Hänen julkiset taideprojektinsa toimivat lähtökohtana ja päämääränä laajennettuun ympäristöajatteluun. Dennisukin teoksia on pysyvästi esillä Englannissa, Suomessa, Hollannissa, Irlanissa, Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Dennisuk on ympäristötaiteen osaston johtaja Saimaan ammattikorkeakoulussa Imatralla. Hänellä on tällä hetkellä useita ulkoteosprojekteja Suomessa ja hän viimeistelee parhaillaan pysyvää julkista taideprojektia Swanseaan Iso-Britanniaan.  

TAITEILIJAN LAUSUNTO
Minulle taide on esteettisen ja filosofisen kyselyn muoto, tapa kysyä perustavaa laatua olevia kysymyksiä maailmasta jossa elämme, ja meidän ihmisten kyvystä toimia siinä.

Työni kautta etsin yhteyksiä taiteen, arkkitehtuurin, tieteen ja laajasti ymmärretyn elinympäristömme kanssa. Minulle piste, jossa nämä kentät yhdistyvät ja missä ne mahdollisesti vaikuttavat eniten elämänlaatuumme, on alue, joka nykytaiteessa usein määritellään ”julkiseksi tilaksi”. Työni tutkii, kuinka taiteesta voi tulla välitön ja käsin kosketeltava ärsyke inhimillisen kokemuksen kehittämiseksi. Julkisessa tilassa heijastan ja valaisen meidän ainutlaatuista kykyämme moniulotteiseen ajatteluun tuntevina olentoina.

 www.kolumbus.fi/william.dennisuk/

(Käännös: TN)

William Dennisuk: Salt and Pepper, 2015, veistosinstallaatio. Tämän lisäksi XX Mäntän kuvataideviikoilla on nähtävillä kaksi muuta Dennisukin teräsveistosta: Eddy (2015) ja Flux (2013-2015). Kaikki kolme teosta sijaitsevat Taavetinsaaressa, Joenniemen mailla
(Kuvat: Timo Nieminen).William Dennisuk: Eddy, 2015, veistosinstallaatio.

  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Linkedin