Minna Haukka & Paulina Eglé Pukyté

Minna Haukka (oik.) ja Paulina Eglé Pukyté.
ESITTELY
Minna Haukka
(s. 1963) on suomalainen taiteilija, joka on asunut Lontoossa vuodesta 1999. Hän valmistui Turun taidekoulusta 1993 ja Lontoon Slade School of Fine Artista (MFA) 2003. Haukka käyttää erilaisia välineitä ja tekee yhtä hyvin veistoksia, installaatioita, video­ kuin valokuvateoksiakin. Hänen teoksensa voivat saada alkunsa niin jokapäiväisen elämän havainnoista kuin maailmanlaajuisista uutisista ja tapahtumista. Vuonna 2014 hän oli mukana valitsemassa taiteilijoita 13 taiteilijan Northern Souls – Pohjoiset sielut -näyttelyyn, joka nähtiin Lontoossa.

Paulina Eglé Pukyté on liettualainen taiteilija, kirjailija, esseisti ja kulttuurikommentoija. Hän asuu ja työskentelee Lontoossa ja Vilnassa. Hän valmistui Vilnan taideakatemiasta ja suoritti  maisteriopinnot Lontoon kuninkaallisessa taideakatemiassa. Vuosina 2001-2003 ja 2006 hän oli vierailevana luennoitsijana Vilnan Kaunasin taideoppilaitoksessa.

Kuvataiteilijana hän työskentelee liikkuvan kuvan ja löydettyjen esineiden maailmassa, luoden absurdeja miniatyyritarinoita ja outoja kuva/kuva tai kuva/tekstiyhdistelmiä, jotka ylittävät tavanomaiset merkitykset. Hän kirjoittaa viikkolehteen 7 meno dienos (Taiteen seitsemän päivää, www.7md.lt) ja kirjoittaa myös muihin liettualaisiin julkaisuihin. Vuonna 2007 hän sai kulttuuriministeriön palkinnon kirjoittajana. Hän julkaisi esseekokoelman ja kaksi kirjaa, jotka olivat ehdolla Vuoden kirja –palkinnon ja Liettuan luovimman kirjan palkinnon saajiksi.

www.pukyte.com

(Käännös: TN)

Minna Haukka & Paulina Eglé Pukyté: Kalashnikov, 2005, video
(kuvat: Timo Nieminen).
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Linkedin