Carolina Sandell

ESITTELY
Carolina Sandell
(s.1985) on ruotsalainen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä sekä viimeistelee kuvataiteen maisterin tutkintoa Kuvataideakatemiassa. Hän on opiskellut myös Gerrit Rietveld Academiessa (Alankomaat) ja Bergenin taideakatemiassa (Norja) sekä osallistunut Turkissa pidettyyn European Exchange Academyn työpajaan vuonna 2012.

Sandell työskentelee muun muassa videon, animaation, installaatioiden, maalaustaiteen ja piirustusten keinoin. Hänen töitään on ollut näytteillä Helsingissä Kuva/Tilassa ja Galleria Sinnessä sekä Norjassa Galleri Fiskissä. XX Mäntän kuvataideviikoilla Sandell esittelee audiovisuaalisen installaationsa Ajan ja paikan kollaasi. Teoksen aikaisempi versio on ollut esillä Kuva/Tila-näyttelytilassa Helsingissä vuonna 2014. Installaation äänisuunnittelun on tehnyt Janne Sivonen.

http://carolinasandell.comCarolina Sandell: Ajan ja paikan kollaasi, 2014-2015,
audiovisuaalinen installaatio (kuva: Timo Nieminen).

TAITEILIJAN LAUSUNTO
Minulle taide on maailman näkemistä toisesta vinkkelistä, jo olemassaolevien asioiden kommentointia tai visiointia. Pidän pienten arkisten asioiden runoudesta. Työskennellessäni yritän saamaan katsojien kasvoille tunnistamisen hymyn; toteuttamaan teoksia, jotka resonoivat katsojien omassa arkikokemuksissa.

Työvälineitäni ovat video, animaatio, installaatiot, maalaukset ja piirrokset; erilaiset ilmaisukeinot, jotka usein risteytyvät tai liittyvät yhteen. Installaatioideni kohdalla pyrin toteuttamaan teoksia, joita voi kokea kaikilla aisteilla, usein nyrjähtäneisyyden tai irtaantumisen elementillä höystettynä.
 
Viime aikoina työni on keskittynyt identiteettiin ja kulloisenkin sijainnin kytkökseen ja vaikutukseen siihen. Olen myös käsitellyt kuulumisen kysymyksiä ja sitä, miten kukin kokee ja määrittää kotipaikkansa.

Sen sijaan, että työstäisin jatkuvasti jotain tiettyä teemaa, työni lähtee usein liikkeelle uteliaisuudesta; kommenttina tai reaktiona johonkin ilmiöön. Vaihtelen mielelläni kontrollin määrää työssäni, esimerkiksi hyödyntämällä luonnonvoimia itse luomissani kehyksissä.
Kun luopuu kontrollista – saa sen takaisin.

(Käännös: LH)  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Linkedin