Dwi Setianto


ESITTELY

Tänä kesänä olen asunut 19 vuotta Suomessa. Olen kotoisin Jaavalta, Indonesiasta. Tällä hetkellä asun ja työskentelen Helsingissä. Aloitin kuvataiteen opiskelun Yogjakartassa 1991–1996 ja Suomeen muutettuani jatkoin taideopintoja Lahden taideinstituutissa. Valmistuin vuonna 2000. 10 vuoden ajan olen työskennellyt puutarhurina Hietaniemen hautausmaalla. Talvisin matkustan muuttolinnun lailla Indonesiaan työskentelemään Yogjakartan taideyhteisössä.Dwi Setianto: Kasvu II, 2015, piirros-installaatio, yksityiskohta
(kuva: Timo Nieminen).


KASVU  II

Kasvillisuus inspiroi minua.
On kiinnostavaa tarkkailla, kuinka kasvit ja eläimet kasvavat ja elävät.
Ruohot, jäkälät, juuret, kukat ja  puut, kaikki ne ovat yhtenäisiä, kasvavat vieri vieressä,
rinnakkain, ja toistensa lomassa.
Jokainen vaikuttaa toistensa elämään.

Sarjan ensimmäisessä osassa keskityin tatuointikuvioinnin innoittamaan, dekoratiiviseenkin kasvimaailmaan, joka kasvaa elävästi niin seinällä kuin myös ihmiskeholla.

Growth II käsittelee samaa kasvun teemaa. Tällä kertaa halusin mennä vielä syvemmälle aluskasvillisuuteen, maanpäälliseen ja maanalaiseen, kuten sammalet ja juurakot.
Sen yhtenäisyys ja jatkuvuus, samaan aikaan valtava monimuotisuus.
Kasvillisutta joka kasvaa omasta alitajunnastani.

Sarja koostuu erikokoisista mustepiirustuksista; mukana on kymmenenmetrinen kasvusto,  sekä piirroksia ja  piirustusinstallaatioita, jotka koostuvat kierrätyspaperisista kasviaiheista; köynnöksistä, siemenistä ja kukinnoista, jotka elävät omaa elämäänsä rakennuksen seinäpinnoilla.

Viimeiset kymmenen vuotta olen työskennellyt puutarhurina hautausmaalla.
Usein koen, että siellä on läsnä vain yksi suuri elämä.
Loppujen lopuksi, kuolema on vain yksi vaihe,
kaikki jatkavat elämäänsä myöhemmin jossakin toisessa muodossa.

Työpaikkani hautausmaalla inspiroi minua  paljon.
Hautausmaalla on kuolemaa, ja kuolema on antanut minulle elämän.Dwi Setianto: Iiris, 2015, muste paperille, 150 cm x 1000 cm. Piirros on osa teoskokonaisuutta Kasvu II. (Kuva Timo Nieminen.)

  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Linkedin