NÆS | Nomad Agency / Archive of Emergent Studies

ESITTELY
NÆS on kollektiivis-konnektiivinen tutkimusyritys ja kulttuurituotantostudio, joka keskittyy yhteiskunnallisen järjestäytymisen kehittyviin ja kestäviin dynamiikkoihin. Se toimii alustana, jolla aktivoidaan tiedon tuottamisen ja kriittisen ajattelun vaihtoehtoisia muotoja.

NÆS:in on perustanut taiteilija/arkkitehti/muotoilija David Muoz. The Trace -teossarja on toteutettu yhteistyössä kuraattori/taidekasvattaja Ahmed Al-Nawasin ja kuraattori/tutkija Giovanna Esposito Yussifin kanssa.

The Trace (Exercise No.3) on osa pitkäaikaista taiteellista tutkimustyötä, joka luotaa historiallisia muisteja kestävän yhteiskunnallisen toisinajattelun dynamiikan kaikupohjassa. Projektiin johtanut tutkimustyö sai lähtölaukauksensa, kun ryhmä löysi kylttejä, jotka oli tehty erinäisiin Suomessa 1950 – 1970-luvuilla pidettyihin mielenosoituksiin. Niissä vaadittiin monia niistä kansalaisoikeuksista, jotka myöhemmin muovasivat Suomea hyvinvointivaltioksi.

NÆS käytti löytöä keinona paljastaa ja aktivoida tiettyjä historiallisia muisteja peilatakseen ja haastaakseen nykyajan ongelmakohtia näinä yhteiskunnallisen levottomuuden aikoina. Projektista tulee täten mahdollisuus elvyttää historiallisen tietoisuuden kestäviä mutta vaiennettuja, kiistettyjä tai unohdettuja juonteita, jotta saisimme paremman ymmärryksen nykyajastamme sekä tilaisuuden miettiä uudelleen tulevaisuuteen viitoittamiamme teitä.

Mäntässä esittelemme projektin nykytilaa sekatekniikalla toteutetulla installaatiolla, joka sisältää myös valikoituja elementtejä aikaisemmasta näyttelystä.

www.naes-naes.com/

(Käännös: LH)

NÆS - Nomad Agency / Archive of Emergent Studies: Jälki (harjoitus nro3),
2015, installaatio (kuvat: Timo Nieminen).

  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Linkedin