Anssi Kasitonni on XXI Mäntän kuvataideviikkojen kuraattori

Anssi Kasitonni kuratoi kesän 2016 näyttelyn. (Kuva: Elissa Määttänen.)

Mäntän kuvataiteen ystävät ry on kutsunut kesän 2016 näyttelyn kuraattoriksi kuvataiteilijana, elokuvantekijänä ja muusikkona tunnetun Anssi Kasitonnin (1978). Monipuolisen taiteilijan ja Mäntän kuvataideviikkojen polut ovat kohdanneet vuosien varrella moneen otteeseen. Syntyjään vilppulalaisen Kasitonnin töitä on ollut esillä Kuvataideviikoilla vuosina 2003 ja 2010. Vuoden 2003 näyttelyssä hänet valittiin myös yleisön suosikiksi veistoskokonaisuudella Kaikenlaistahan sitä voi rakennella.

Anssi Kasitonnin laajaan tuotantoon kuuluu eri tekniikoin ja materiaalein toteutettuja veistoksia, piirroksia ja lyhytelokuvia. Humorististen ja monesti kotikutoisilta vaikuttavien teosten innoittajana toimii populaarikulttuuri, erityisesti 1980-luvun elokuva- ja tv-viihde. Ritari Ässän K.I.T.T.-auto, Alf, Darth Vader, Conan barbaari ja Karvinen elävät omaa elämäänsä Kasitonnin luomassa rinnakkaistodellisuudessa, jossa aaltopahviset amerikanraudat kiiltävät, pilvenhattara päristelee koviksena moottoripyörällä ja pakoaan suunnitteleva marsu bodaa vankihäkissään. Hulvattoman pinnan alle on ladattu suuren mittakaavan kysymyksiä, jotka käsittelevät ihmisen moraalia, elämää ja kuolemaa, rakkautta ja seksuaalisuutta.

Korkean ja matalan kulttuurin välistä rajaa häivyttävä Anssi Kasitonni on suurelle yleisölle tuttu sekä vuoden 2011 Ars Fennica -palkinnon saajana että tv-sarja Latelan vierailevana tähtenä. Sahalahdella asuva ja työskentelevä Kasitonni tekee musiikkia yhdessä puolisonsa Maria Stereon kanssa kokoonpanossa Stereo 8000 ja rullaa vapaa-aikanaan ahkerasti latoon rakentamassaan skeittirampissa.

www.anssikasitonni.com  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Linkedin