XXVIII Mäntän kuvataideviikot 16.6.-31.8.2024

2024 Mäntän kuvataideviikkojen kuraattori Heli Ryhänen

Ajankohtaista

Kuvataideviikkojen toiminnanjohtaja vaihtuu

Mäntän kuvataideviikkojen toiminnanjohtaja vaihtuu! Toiminnanjohtajana 13 vuoden ajan toiminut Tiina Nyrhinen jää eläkkeelle vuodenvaihteessa. Hänen seuraajansa on monipuolinen taiteilija ja kuvataiteen opettaja Sampsa Virkajärvi. – Kävin Mäntän kuvataideviikoilla sen ensimmäisessä näyttelyssä 30 vuotta sitten, ja sen jälkeen minulta ei ole jäänyt yhtään kesää väliin. Kuvataideviikkojen merkitys on ollut minulle valtava, Virkajärvi keroo. Lue lisää!

2024 Kuvataideviikojen kuraattoriksi Heli Ryhänen

XXVIII Mäntän kuvataideviikkojen kuraattoriksi on valittu tamperelainen pitkän ja vaikuttavan uran tehnyt kuvanveistäjä Heli Ryhänen. Ryhäsellä on pitkään kestänyt ja lämmin suhde Mäntän kuvataideviikkojen kanssa ja Mänttä on hänelle jokakesäinen vierailukohde. Hän on myös ollut taiteilijana mukana Kuvataideviikoilla useammankin kerran, viimeksi vuonna 2013. - Arvostan Kuvataideviikkoja tosi korkealle, ja kutsu kuraattoriksi on minulle suuri kunnia, Ryhänen kertoo. Lue lisää!

XXVII Kuvataideviikoilla 17400 kävijää

2023 Mäntän kuvataideviikot päättyi 31.8. iloisissa tunnelmissa. Kahden ja puolen kuukauden aikana näyttelyn näki noin 17 400 kävijää. Määrä on viime vuoteen verrattuna hieman korkeampi. – Kävijämäärä lähenteli jo heinäkuussa ennätyslukemia, ja saavutti vuosien 2021 ja 2016 lukemat. Näyttelyvieraat ovat olleet erittäin vaikuttuneita kokonaisuudesta. Moniaistisuus, oivaltavat tekotavat ja tarkoin harkittu ripustus ovat selvästi miellyttäneet, toiminnanjohtaja Tiina Nyrhinen kertoo. Lue tiedote!

2024 Kuvataideviikkojen kuraattori Heli Ryhänen

Kuraattori 2024

XXVIII Kuvataideviikkojen kuraattori on Heli Ryhänen.

Tiina Nyrhinen ja Sampsa Virkajärvi

Toiminnanjohtaja vaihtuu

Sampsa Virkajärvi aloittaa uutena toiminnanjohtajana vuodenvaihteessa.