XXVIII Mäntän kuvataideviikot 16.6.-31.8.2024

2024  Mäntän kuvataideviikot - taiteilijat

Ajankohtaista

XXVIII Kuvataideviikkojen taiteilijat ja teema on julkistettu!

Vuoden 2024 Mäntän kuvataideviikkojen taiteilijat ja teema on julkistettu. Puhallus-niminen näyttely rakentuu valon, ilmavuuden, perspektiivien sekä tilallisuuden teemojen ympärille. Kuvataideviikoille on kutsuttu yhteensä 36 taiteilijaa tai taiteilijaparia.

Kuvataideviikkojen toiminnanjohtaja vaihtui

Mäntän kuvataideviikkojen toiminnanjohtaja vaihtui. Toiminnanjohtajana 13 vuoden ajan toiminut Tiina Nyrhinen jäi eläkkeelle vuodenvaihteessa. Hänen seuraajansa on monipuolinen taiteilija ja kuvataiteen opettaja Sampsa Virkajärvi. – Kävin Mäntän kuvataideviikoilla sen ensimmäisessä näyttelyssä 30 vuotta sitten, ja sen jälkeen minulta ei ole jäänyt yhtään kesää väliin. Kuvataideviikkojen merkitys on ollut minulle valtava, Virkajärvi keroo. Lue lisää!

2024 Kuvataideviikojen kuraattoriksi Heli Ryhänen

XXVIII Mäntän kuvataideviikkojen kuraattoriksi on valittu tamperelainen pitkän ja vaikuttavan uran tehnyt kuvanveistäjä Heli Ryhänen. Ryhäsellä on pitkään kestänyt ja lämmin suhde Mäntän kuvataideviikkojen kanssa ja Mänttä on hänelle jokakesäinen vierailukohde. Hän on myös ollut taiteilijana mukana Kuvataideviikoilla useammankin kerran, viimeksi vuonna 2013. - Arvostan Kuvataideviikkoja tosi korkealle, ja kutsu kuraattoriksi on minulle suuri kunnia, Ryhänen kertoo. Lue lisää!