XXVI Mäntän kuvataideviikot 12.6.-31.8.2022

XXV Mäntän kuvataideviikot - Medialle

Medialle

Musiikkia tapahtuu 15.-16.7.

Osana Kuvataideviikot XTRA:aa järjestetään 15.-16.7. Musiikkia Tapahtuu. Hietsu is Happening! nro 30: Mänttä 2022. Se on Petri Kumelan, Antti Lötjösen, Mikko Innasen ja Kati Raitisen tuottama tapahtumakokonaisuus, johon liittyy yllätyksellisiä minikonsertteja Pekilon siiloissa, iltakonsertti Pekilolla, improvisaatiota Pekilolla ja kaupungilla sekä klassista musiikkia Mäntän kirkossa. Lehdistötiedote.

2022 taiteilijalista on julkistettu!

XXVI Mäntän kuvataideviikkojen taiteilijalistasta löytyy paitsi tämän hetken kuvataiteen kärkinimiä, myös poikkeuksellisen suuri määrä tekijöitä, joiden luovan työn painopiste ei ole nykytaiteen piirissä. Muusikot, kirjailijat ja säveltäjät ovat kuraattori Markus Kåhren valintoja näyttelyyn, jolle hän ei halunnut tehdä erityistä teemallista rajausta. Mukana kaikkiaan 25 taiteilijaa / taiteilijaryhmää. Heistä koostuu yhteensä 38 taiteilijan joukko. Lue tiedote!

kuvataideviikkojen kuraattoriksi Markus Kåhre

Mäntän kuvataideviikkojen vuoden 2022 kuraattoriksi on valittu Markus Kåhre. Hän on monipuolinen kuvanveistäjä, jonka juuret ovat Ahvenanmaalla ja Helsingissä. Vuosituhannen alussa Kuvataideakatemiasta valmistunut Kåhre on palkittu työstään muun muassa Ars Fennica -palkinnolla. Hänen teoksiaan on ollut laajasti esillä näyttelyissä niin kotimaassa kuin maailmallakin, ja niitä löytyy merkittävistä taidekokoelmista. Lue lisää!

Tiedotteet

Pressikuvat

Kesän 2022 taiteilijoita

Kuvassa vasemmalta kuraattori Markus Kåhre, Pietu Pietiäinen, Antti Lötjönen, Radoslaw Gryta, Saku Kämäräinen, Mikko Innanen, Leena Nio, Lasse Juuti, Jenni Toikka, Kalle Nio, Pasi Rauhala, Lauri Astala, Jussi Niva, Henna Aho, Man Yau, David Kozma, Päivi Takala, Bita Razavi, Vesa-Pekka Rannikko, Antti Auvinen, Pauliina Turakka Purhonen, Tara Valkonen, Siiri Hänninen ja Elina Brotherus. Kuva: Marko Marin.

  • XXVI Mäntän kuvataideviikkojen taiteilijoita

Kuraattori Markus Kåhre

Kuvat: Marko Marin.

  • XXVI Kuvataideviikkojen kuraattori Markus Kåhre
  • XXVI Kuvataideviikkojen kuraattori Markus Kåhre