XXV Mäntän kuvataideviikot 13.6.-31.8.2021

XXV Mäntän kuvataideviikkojen kuraattori Anna Ruth

Näyttely 2021

Vuoden 2021 Mäntän kuvataideviikkojen teemana on Erehtyminen / To Err Is Human. Näyttely on avoinna 13.6.–31.8.2021. Kuraattori Anna Ruthin kokoama näyttely tuo raikkaasti esiin nykytaiteen moninaisuuden. Mukaan on kutsuttu 47 taiteilijaa / taiteilijaryhmää.

Kuraattori

XXV Mäntän kuvataideviikkojen vuoden 2021 kuraattori on Anna Ruth. Ruth on kanadalaislähtöinen, Jyväskylään asettunut kuvataiteilija, palkittu taidetapahtumien järjestäjä sekä monipuolinen kulttuuritoimija. Lue lisää!

Taiteilijat

XXV Kuvataideviikoille on kutsuttu 47 taiteilijaa / taiteilijaryhmää. Heistä koostuu yhteensä 62 taiteilijan joukko, sillä nykytaiteilijat työskentelevät yhä useammin pareittain tai työryhmänä. Näyttely tuo raikkaasti esiin nykytaiteen moninaisuuden: taiteen keinojen, tyylien, näkökulmien, kielten ja kansallisuuksien kirjon. Lähes puolella taiteilijoista on monikulttuurinen tausta. 55 taiteilijaa 62:sta on mukana Kuvataideviikoilla nyt ensimmäistä kertaa. Lue lisää!

Kuvataideviikot XTRA

Kuvataideviikot XTRA syventää tapahtumillaan vuoden 2021 Mäntän kuvataideviikkojen teemoja. XTRA-tapahtumat julkistetaan keväällä 2021. Lue lisää!